+31 (0)6 40 89 49 39

 

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur

Je kunt ons natuurlijk ook mailen: info@kekamsterdam.nl

Van welk materiaal is jullie behang gemaakt?

We maken ons behang van het sterkste en nieuwste materiaal op de markt: vliesbehang (165 grs extra mat). Vliesbehang is vele malen sterker dan gewoon (papier)behang.

 

Is jullie behang milieuvriendelijk? 

Absoluut. De basis van ons behang voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 norm. Tevens wordt de toner volledig CO2-vrij geproduceerd. De toner is zelfs Food approved (mag in direct contact komen met voedsel). Ook is ons behang vrij van Formaldehyde en andere vluchtige stoffen die schadelijk kunnen zijn. Een deel van het pand waar het behang wordt geproduceerd, wordt verwarmd met de restwarmte van onze behangproductie.

Wat papierafval betreft, is onze behangleverancier zogenaamde Paper for Paper Goldpartner. Dit houdt in dat het afval teruggaat naar de papierfabriek, waar weer nieuw papier wordt geproduceerd.

 

Wat kost het om jullie behang op maat te laten maken?

Wij rekenen een vierkante meterprijs van € 38. Stel: je hebt een muur van 230 cm breed en 250 cm hoog. Als extra marge voeg jezelf 6 cm toe in de breedte en 6 cm in de hoogte. Deze marge heb je nodig, omdat veel muren niet kaarsrecht zijn (zelfs niet in nieuwbouwhuizen!). Mocht de vloer of het plafond dus iets scheef lopen, dan kom je met die extra marge altijd goed uit. De totale afmeting wordt dus 236 cm breed en 256 cm hoog. De prijs wordt als volgt: 236 x 256 cm = 6,04 m2 x € 38 = € 229,52 (incl. BTW). Je betaalt geen verzendkosten.

 

Is vliesbehang makkelijk aan te brengen? 

Ja, super makkelijk! Doordat je alleen de muur insmeert met lijm heb je geen onhandige behangtafels meer nodig. Echt iedereen kan het. Er wordt bovendien een duidelijke plakinstructie meegeleverd (Nederlands- en Engelstalig). Succes verzekerd!

 

Welke behanglijm raden jullie aan? 

Ons behang kun je het beste aanbrengen met Perfax Roze (Ready & Roll) voor Vliesbehang. Verkrijgbaar in vrijwel iedere bouwmarkt. Let goed op dat je geen lijm neemt voor Papierbehang! De verpakkingen lijken namelijk nogal op elkaar, dus een vergissing is zo gemaakt.

 

Is jullie behang makkelijk weer te verwijderen? 

Ja, maar waarom zou je? Wil je het toch verwijderen, zelfs na jaren trek je het behang zo droog van de muur.

 

Kan ik in een nieuwbouwhuis meteen behangen? 

We raden aan om een paar weken te wachten tot de muren echt goed droog zijn.

 

Kan ik vliesbehang over bestaand behang aanbrengen? 

Zeker, maar we raden het niet aan. Voor het mooiste resultaat is het beter om het bestaande behang te verwijderen en te beginnen met een schone lei.

 

Kan ik behang op maat retour sturen?

Nee, helaas niet, omdat wij dit behang speciaal voor jou op maat maken.